close
S650_DK5

6 gode råd til vedligeholdelse af din minilæsser

Konstante forbedringer af minilæssere, herunder grave- og løfteydelse samt manøvredygtighed har gjort læssemaskiner mere alsidige og produktive for dig og dine medarbejdere. Men disse forbedringer på effektiviteten kræver også, at man er ekstra opmærksom på vedligeholdelsen.

Vi giver dig her seks vedligeholdelsestips til din minilæsser:

1. Start med brugervejledningen

Det første, og mest basale, er at få læst brugervejledningen, der altid bør ligge i maskinens førerhus, så den er nem at finde frem. Det er den bedste måde hvorpå man kan sikre den korrekte drift og vedligeholdelse af læsseren, og at den fortsat kan køre med maksimal ydeevne.

Er du kommet til at smide manualen ud? Så findes alle Bobcats manualer online (på engelsk) lige her.

Eller kontakt din lokale forhandler for at få en fysisk kopi af manualen.

2. Inspicer væskeniveauer og filtre

Al væske – motorolie, kølervæske, hydraulisk væske, smørelse og smørefedt – har brug for at blive tjekket jævnligt. Hvis man for eksempel bruger forkert smørefedt, kan det resultere i unødvendige reparationer. Derfor er det vigtigt at tjekke med forhandleren, hvilken væsker, der bør anvendes til din maskine.

For at beskytte nutidens avancerede komponenter i tracklæssere, er det vigtigt at følge de offentliggjorte intervalskemaer for motor, luft, brændstof og hydraulik system filter samt at indkøbe originale filtre fra producenten, der er kompatible med din maskine. Husk at skifte filter regelmæssigt, da det er med til at reducere potentiel forurening af systemet.

3. Tjek batteriet

Moderne minilæssere trækker konstant på batteriet, så det er vigtigt altid at tjekke batteriet før du påbegynder opgaver. Læg mærke til, om batteriet er i god stand uden synlige tegn på slid eller skade. Hvis du frakobler batteriet uden for sæson, så skal du være opmærksom på, at når du tilslutter det, så skal det tilsluttes korrekt og være fuldt opladt. Alle kabler på batteriet skal være rene for at undgå en hård start eller opladningsproblemer.

4. Inspicer undervognen

Maskinerne står ikke stille på arbejdspladsen. De har travlt og arbejder ofte i mudder, støv, skidt og andet materiale, og det sætter sig fast i undervognen. Bobcats minilæssere er designet til at være nemme at rengøre, men det er stadig vigtigt at holde undervognen ren og fri for skidt. Brug eventuelt skovle/koste og højtryksrensere til at fjerne overskydende skidt til sidst på dagen.

Det er også vigtigt en gang imellem at lave en fuld inspektion af undervognen for at tjekke om der er synligt slid, beskadiget, ødelagt eller manglende komponenter. Under sådan en rutine inspektion kan du også tjekke larvebåndene for at se, om der er komponenter, der er skæve eller har brug for reparation. Til sidst kan du tjekke for lækager.

Hvis du har en god rutine med at tjekke undervognen på din maskine, så undgår du også unødvendig nedetid og reducerer potentielt slid senere hen.

5. Klargør udstyr inden, du skal bruge det

Ligesom maskinen, har dens udstyr også bruge for samme opmærksomhed på vedligeholdelse. Tjek blandt andet hydraulikken, cylindre og afskærmninger. Det kan hjælpe med at finde frem til fejl elle slid, der er sket på udstyret. Alt der rammer jorden burde ligeledes blive tjekket for slid eller skader.

6. Overvej disse andre vedligeholdelsestips:

– Arbejd kun med det udstyr, der er godkendt til at bruge med minilæsseren.
– Tilslut udstyret og kontroller det, for at sikre dig, at udstyret virker, inden det skal bruges.
– Tjek tilbehørets oliestand og skift det, hvis der er behov for det.

Vedligeholdelse af din minilæsser er kritisk i dit arbejde med maskiner. Ved at følge disse seks enkle vedligeholdelsestip samt retningslinjerne i din betjenings- og vedligeholdelsesmanual, kan du udvide dit udstyrs samlede levetid og fjerne den uønskede overraskelse ved dyr nedetid.

Se hele vores udvalg af minilæssere her.