close
Bobcat E26

Sådan vælger du den perfekte minigraver

Minigravere er til stede på næsten alle byggepladser, helt fra landskabspleje til nedrivning eller udgravningsprojekter. Flere og flere entreprenører får øjnene op for de mange muligheder, der er ved at tilføje en minigraver til flåden. Derfor bliver der også udviklet mange forskellige typer minigravere, og det kan være svært at finde ud af, hvad der passer bedst til dine arbejdsopgaver.

Vi giver dig et overblik over de største faktorer, du skal kigge på, når du skal vælge en minigraver:

Det basale:
Start med at spørge dig selv, hvorfor du har brug for en minigraver? Lejer du ofte en minigraver eller hyrer underleverandører, der bruger dem, så kig nærmere på de arbejdsopgaver, de bruger maskinerne til. Det vil i sidste ende hjælpe dig til at forstå, hvad du har brug for i en minigraver. Tænk også over, om yderligere tilføjelser til minigraveren kan skabe nye forretningsmuligheder!

Størrelse, vægtklasse og ”tail swing”
Størrelsen er en af de mest vigtige specifikationer, du skal overveje, når du sammenligner modeller. Hver byggeplads kræver forskellige funktioner i din minigraver. Hvis du for eksempel arbejder i små områder som boligbyggeri eller kommunale arbejdspladser tæller hver en centimeter på din maskine.
Men højde, bredde og vægt er kun en del af ligningen for at finde den bedste minigraver. Du skal også kigge på det, der hedder ”tail swing”, der er en funktion, der kan ende med at betyde meget for dit arbejde. Ord som ”Zero tail swing” eller ”minimal tail swing” bruges om mange minigravere. Det betyder, at maskinen har en mere uhindret rotation, når den arbejder i små områder eller op mod en væg. Hvis det meste af dit arbejde foregår i smalle linjer eller igennem porte, så er en konventionel ”tail swing” bedre til dig.
Bobcat minigravere har et stort udvalg af ”tail swings”, så du kan få den minigraver, der passer bedst til dig arbejde.
Vægten på minigraveren er også vigtigt, når det kommer til at transportere tunge læs på din byggeplads. Doubletjek dog din vægtbegrænsninger på den maskiner, du planlægger at transportere din minigraver på.

Arm konfiguration
Armkonfigurationer er standard i alle minigravermodeller, der giver dig en maksimumkraft og løftkapacitet med en bedre graveevne. Men hvis du har brug for yderligere længde og mere gravedybde, skal du tilføje en arm-forlængelse på din minigraver. Det giver dig ekstra længde sammen med højere vægt, som betyder at du kan lave mere arbejde uden at flytte maskinen, og det hjælper på at læsse vogne nemmere.

Kræfter og effektivitet
Udover ovenstående er det en god ide at overveje hvilke specifikke opgaver, din minigraver skal klare. En smal model som Bobcat E10 eller E20 er blandt andet forbundet med præcision og styrke til små og smalle steder, men af den grund tilbyder de også en mindre gravekraft og lavere liftarmskapacitet end nogle af mellemstørrelse modellerne. I den større ende med modeller som E85, kan de klare krævende opgaver med kraftfuld hydraulik og gentagelser.
I denne del af din beslutningsproces skal du lægge mærke til specifikationerne i hestekræfter, liftkapacitet, gravedybde og gravestyrke.

Få din valgte maskine på demo
Når du har kigget specifikationer og snakket med kolleger, så kan, når alt kommer til alt, specifikationer og erfaringer ikke altid hjælpe dig med at tage den endelige beslutning.
Den bedste måde at vælge en minigraver på er at sidde i en minigraver og prøve den med de opgaver, du har brug for den til. At prøve maskinen hjælper dig med at få en følelse af, hvordan den klarer arbejdet.

I sidste ende vil det hjælpe dig til at tage den rigtige beslutning, så du får en minigraver, du bliver glad for.

I Nellemann Machinery har vi dedikerede konsulenter klar ved telefonen for at hjælpe dig videre i dit valg.

Se hele vores produktudvalg af minigravere her eller tag fat i en af vores konsulenter her.