close
Kärcher · Ad 2/1 · template

Kärcher og Holder går sammen

Kärcher og Holder går sammen

To tyske maskinproducenter er gået sammen, efter Kärcher har overtaget Holder. Sammenlægningen skal konsolidere og fremtidssikre de to brands og skabe et fundament frem mod udviklingen af nul-emissionsmaskiner.  Hos den danske importør Nellemann Machinery er man glade for, at der nu kan tilbydes løsninger på tværs af de to brands produktporteføljer.

De to brands Kärcher og Holder vil fremover operere under samme organisatoriske tag, efter at førstnævnte har opkøbt den tidligere konkurrent i markedet. Opkøbet fra Kärcher er sket som et led i deres strategi om at blive markedsledende og konsolidere sig.

”På den korte bane er det de samme maskiner og de samme mennesker, vi arbejder sammen med på begge brands. Holder kom til landet i 1985, og er dermed det brand, der har været længst tid på det danske marked. De har derfor en unik position, og når det kombineres med Kärchers midler og intentioner om udvikling kan vi tilbyde kunderne full-line setup med en komplet palet af løsninger,” fortæller Flemming Christensen, produktansvarlig for Kärcher og Holder hos Nellemann Machinery.

Holders brand vil i første omgang køre selvstændigt videre. Sammenlægningen skal skabe et stærkt samarbejde mellem de to fabrikker, der skal skabe synergier på tværs af de to progressive maskinfabrikanter, og konsolidere tilstedeværelsen indenfor Vej & Park-segmentet. Begge brands skal profitere af et stærkt samarbejde, hvor de nu deles om udvikling, indkøb, produktion og salg. Og det skal styrke deres grønne udvikling.

”På den lange bane, er der fokus på den grønne omstilling. I branchen står vi overfor en udfordring, når der skal udvikles nul-emissionsmaskiner. Det kræver en vis styrke, knowhow og branchekendskab at udvikle kvalitetsmaskiner til fremtidens behov. Det udviklingsarbejde vil der være stort fokus på i samarbejdet mellem de to brands,” fortæller administrerende direktør Kristian Refnov.

Stærke bånd
Kärchers opkøb af Holder, er første skridt i en optimeret distributionsstrategi. På det danske og norske marked har den mangeårige importør af Holder, Nellemann Machinery, også fået ansvaret for Kärcher-programmet.

”Hos Nellemann Machinery passer sammenføringen af de to brands virkelig godt ind i vores ønske om at kunne tilbyde de ypperste brands til den ene af vores kernemålgrupper. I praksis kan vi tilbyde flere løsninger til Vej & Park-segmentet, hvor Holder længe har været en favorit med deres redskabsbærer, der komplimenteres godt af Kärchers stærke portefølje af feje/-sugemaskiner,” fortæller Flemming Christensen.

Nellemann Machinery er den eneste, private distributør udenfor Kärchers egne salgsselskaber, og har valgt at videreføre Kärchers strategi på det danske marked.

”Vi er gået ydmygt til opgaven og ansvaret, hvorfor vi fra starten har haft en klar strategi om at benytte os af den viden der allerede var til stede i det danske marked med Kärcher. Derfor valgte vi også at samarbejde med så mange af Kärcher forhandlere som muligt, heldigvis har de fleste valgt at være med på rejsen,” siger Flemming Christensen.

”Vi er enormt stolte af, at Kärcher ser en styrke i, at vi fortsætter vores arbejde på det danske og norske marked med deres brands. Vi har ganske for nylig været til produkttræning hos begge brands i Tyskland for virkelig at få det nye samarbejde ind under huden, og vi kan allerede nu se værdien i at kunne udbyde begge brands til det danske marked,” slutter Flemming Christensen.

For yderligere information, kontakt:
Kristian Refnov | Administrerende Direktør, Nellemann Machinery A/S | +45 24 49 72 69 | E-mail: [email protected]