close
DSC06659 (1) (1)

Kubota frigiver ny elektrisk kompakttraktor på det Europæiske marked

Kubota frigiver ny elektrisk kompakttraktor på det Europæiske marked

Pressemeddelelse, September 5, 2022

Kubotas nye LXe-261, der er designet til at opfylde de nuværende miljøstandarder, bliver til næste år, 2023, vist frem på flere shows i Europa, såsom Salon Vert i Frankrig, EIMA i Italien og SALTEX i Storbritannien, som er Europas største Vej/Park-udstilling, samt TrakTour, der i øjeblikket finder sted i Tyskland.

Kubota Corporation er den første japanske producent*, der lancerer et begrænset antal elektriske traktorer i Europa, i et led mod at virksomheden bliver kulstofneutralitet. Den nye LXe-261 vil derfor kunne lejes i udvalgte europæiske lande fra april 2023.

Kubota annoncerede i sin miljøvision, der blev offentliggjort i 2021, sit mål om at opnå Co2e-neutralitet inden 2050. Af samme grund arbejder Kubota på at skifte til el-, hybrid- og brændselscelledrevede maskiner i et forsøg på at gøre drivlinjer grønne og reducere CO2-emissioner.

Et stigende antal europæiske markeder strammer reglern som eksempelvis Paris der indfører forbud mod dieselbiler fra 2024. Dette har flere offentlige myndigheder til at se sig om efter alternativer, såsom elektriske køretøjer (EV’er) og brændselscellekøretøjer (FCV’er). I lyset af disse tendenser har Kubota forsket og udviklet elektriske traktorer og løbende udført praktiske test i Paris.

Dette er et vigtigt strategisk skridt for Kubota i Europa, da det er rettet mod kernesegmenter som kommuner og andre offentlige kunder, der igennem mange år har investeret i Kubotas sortiment af kompakte traktorer, erhvervskøretøjer og plæneklippere til vedligeholdelse og pasning af grønne områder og veje.

En af de største udfordringer ved at udvikle elektriske traktorer er rækkevidde og driftstid. Derfor er LXe-261 udstyret med et stort batteri, der kan hurtig-oplade på en time og leverer tre til fire timers kontinuerlig drift. Takket være denne funktion vil brugerne hurtigt kunne oplade batterierne i frokostpausen og fortsætte arbejdet om eftermiddagen – uden tabt arbejdstid.

LXe-261 kan løse nøgleopgaver som klipning, transport og andre opgaver i grønne områder. Traktoren er udstyret med uafhængig PTO, en behagelig HST-transmission og flere hydraulikudtag. Alt dette i en kompakt størrelse, hvilket gør denne model anvendelig til flere arbejdsopgaver.

Efter lanceringen vil maskinen komme på markedet som udlejningsløsning. Herefter vil Kubota modtage kundefeedback på baggrund af opleverser i lejeperioden for at få yderligere indsigt og fortsætte med at udvikle miljøvenlige produkter, der vil udvide produktsortimentet.

Oversigt over udlejning af elektriske traktorer

Planlagt lancering April 2023
Målområde Europa (Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien osv.)
Målret mod kunder Kommuner og andre offentlige kunder
Kontraktens løbetid 2-5 år

LXe-261 specifikationer

Navn LXe-261 kompakt elektrisk traktor
Maksimalt output 19,1 kw (26 hestekræfter)
Batteri Lithium-ion batteri
Potentielle anvendelser Klipning, transport og gødskning i parker og andre groundcare-opgaver

*Fra august 2022; baseret på intern undersøgelse

Henvisning:

Kubota afslører prototyper af elektriske traktorer og kompakte entreprenørmaskiner
(Udgivelse: 15. januar 2020)  https://www.kubota.com/news/2020/20200115-2.html

Om Kubota

Kubota har været en af de førende producenter af landbrugs-, græs og entreprenørmateriel og industrimotorer siden 1890. Med hovedkvarter i Osaka Japan og kontorer i mere end 120 lande og med over 43.000 ansatte i hele Nordamerika, Europa og Asien opnåede Kubota indtægter i 2021 på $20 milliarder. Selv om landbrugsudstyr er Kubotas primære produktlinje, producerer Kubota også en bred vifte af andre produkter, herunder vandfiltreringssystemer, kunstvanding, rørføring, tagdækning, boliger og store underjordiske ventiler.

Vores Mission

Vores mission “For Earth, For Life” udtrykker vores forpligtelse til at bevare jordens naturlige miljø, samtidig med at vi hjælper med at producere mad og vandforsyninger, der er vitale for samfundets behov, når verdens befolkning fortsætter med at vokse. Denne mission realiseres hver gang en Kubota-traktor arbejder for at producere mad, eller vores entreprenørmaskiner graver for at transportere vandressourcer eller yde beskyttelse. For mere information om Kubota, besøg www.kubota-global.net eller www.kubota-eu.com.

Miljømæssig vision: https://www.kubota.com/sustainability/environment/vision/index.html

 

For yderligere information kontakt venligst:

Nellemann Machinery

Kristian Refnov

[email protected]

tlf. 24 49 72 69

Følg os på:

Website: https://www.kubota.com , https://www.kubota-eu.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/kubota/, https://www.linkedin.com/company/kubota-in-europe/

Facebook: https://www.facebook.com/KubotaEurope/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2T6NyJ2cAvVPss9Lx7hBhQ