close
ZE-481_Studio_005

Kubota lancerer første generation af elektriske Zero-Turn græsklippere

PRESSEMEDDELELSE

November 22, 2023

Kubota lancerer første generation af elektriske zero-turn græsklippere. Ze-serien består af to modeller: Ze-421 og Ze-481

Kubota støtter fuldt ud erklæringen om, at verden skal blive et fuldt bæredygtigt, kulstofneutralt miljø inden 2050. I sammenhæng med verdens efterspørgsel på nul-udledning skal Kubota levere og imødekomme kundernes behov for en produktiv, effektiv og holdbar maskine. Ze-seriens elektriske zero-turn modeller opfylder ikke kun produktivitetskravene, men tilbyder også et højere niveau af operatørkomfort gennem reduceret støjniveau og mindre vibration under drift.

Disse græsklippere er specifikt rettet mod miljøbevidste kunder, såsom kommuner, professionelle entreprenører, boligselskaber, etc. der ønsker at vedligeholde store græsområder med mindre vedligehold af maskinen, forenklet betjening og højere grad af operatørkomfort.

Udviklingen af Ze-serien begyndte tilbage i 2017, men nøglekravene er altid forblevet de samme, nemlig en maskine, der kan arbejde en hel arbejdsdag med fremragende førerkomfort og enestående klippekvalitet. Test er blevet udført i hele Europa for at sikre, at ydeevnen er konsekvent, uanset om der klippes i vådt højt græs eller tørt stift græs.

Stilhedens kraft

“Kernen” i Ze er et 48V / 10kW batteri, som er placeret bagpå maskinen, stort set hvor en motor ville sidde. Dette batteri har kapacitet til over 15.000 m² klipning. Ze har en unik funktion, idet batteripakken hurtigt og let kan fjernes, og et andet fuldt opladet batteri kan monteres. Et ekstra batteri og monteringsvogn er tilgængelige, hvilket giver operatøren mulighed for at arbejde kontinuerligt I en travle sæson.

Opladning af batteriet kan gøres fra opladningsstikket på Ze eller uafhængigt væk fra maskinen. En oplader, der er kompatibel med europæiske stik, medfølger, og en fuld opladning tager cirka 5 timer.

Elektrisk drift

Der er i alt tre elektriske drivmotorer på Ze. To drivmotorer (en til hver hjul) og en drivmotor til klipperens klippebord. Batteriafladningen kan optimeres, da drivkraften til klipperens dæk kan tilpasses arbejdsforholdene. Der er tre arbejdsformer at vælge imellem – ECO, Standard og Boost. Forskellen ligger i knivenes hastighed, og tilstanden kan indstilles efter det nødvendige arbejde.

Høj kvalitet skære præstation uanset forholdene

Kubota’s knowhow og teknologi er indarbejdet i alle områder af disse maskiner. Et godt eksempel er K-sense, hvor fremdriftshastigheden i klippearbejde overvåges konstant for at sikre optimal ydeevne. Hvis klippebordet møder en tung belastning, vil hastigheden sænkes for at sikre den bedst mulige klippekvalitet. Når belastningen reduceres, øges hastigheden automatisk igen.

Ze-serien fås med 42” eller 48” sideudkast. Begge klippeborde kan monteres med bioklip.

Simplicitet og komfort indbygget

Løft og sænkning af klipperen betjenes af en fodpedal med udveksling. Hurtig indstilling af klippehøjden sikrer, at klippehøjden nemt indstilles. Når styrehåndtagene vender tilbage til neutral, aktiveres parkeringsbremsen automatisk for sikker afstigning.

Et luksuriøst højrygget sæde med indstillingsmuligheder, armlæn og ekstra lændestøtte sikrer ultimativ komfort.

Allerede fra udviklingens begyndelse vidste ingeniørerne, at opfyldelse af de opstillede miljømål ikke kunne ske på bekostning af produktivitet, ydeevne og komfort. Resultatet er Ze-serien, som indeholder det bedste fra begge verdener.

Disse nye produkter er blivet præsenteret for første gang på Saltex i Storbritannien, Agritechnica i Tyskland og Paysalia i Frankrig. De vil være tilgængelige på markedet fra sommeren 2024.

 

Ze-modellerne er udstyret med luksuriøs højrygget sæde med indstillingsmuligheder, armlæn og ekstra lændestøtte der sikrer ultimativ komfort.

Om Kubota

Kubota har været førende producent af landbrugsudstyr, entreprenørmaskiner, plæneklippere og industrimotorer siden 1890. Med sit globale hovedkvarter i Osaka Japan, kontorer i mere end 120 lande og mere end 50.000 ansatte i Nordamerika, Europa og Asien havde Kubota en omsætning på 20 milliarder dollars i 2022. Selvom maskinudstyr er dets vigtigste produktlinje, producerer Kubota også en bred vifte af produkter såsom byvandrensningssystemer, kunstvandingssystemer, rørsystemer, tag- og boligkonstruktion og store underjordiske ventiler.

Vores mission

Vores slogan, “For Earth, For Life”, taler til vores engagement i bevarelsen af miljøet, samtidig med at vi hjælper produktionen af mad og vandforsyning, som er afgørende for at imødekomme behovene i vores samfund, da verdens befolkning fortsætter med at vokse. Denne mission udføres, hver gang en Kubota-traktor høster jorden for at producere mad, eller når vores entreprenørmaskiner udgraver for at transportere vand eller give husly. For mere information om Kubota, besøg venligst www.kubota-global.net eller www.kubota-eu.com.