close
Billede 1

Elektrisk zero-emission maskiner præsenteres på Roskilde Dyrskue

Elektrisk zero-emission maskiner præsenteres på Roskilde Dyrskue

Nellemann Machinery har netop introduceret de første elektriske læssemaskiner fra Firstgreen.

Elektriske, Zero-emission og støjsvage maskiner, er noget af det mest efterspurgte i markedet. Og derfor er glæden stor hos Nellemann Machinery der er på Roskilde Dyrskue for at præsenterer to helt nye 100 procent elektriske læssemaskiner fra Firstgreen Industries.

Vi har fået importen i Danmark, vi har været på udkig efter et mærke, der kan matche fremtidens efterspørgsel på el-maskiner. Vi mener, at vi med maskinerne fra Firstgreen har fundet noget, som andre ikke har – og som er i en særdeles høj kvalitet, og ikke mindst har kapacitet til en fuld arbejdsdag på en opladning.

Mere på vej

I første omgang drejer det sig om en mellemstor Skid Steer samt en mindre kompakt stand-behind maskine.

Lige nu er det et relativt smalt program, men der kommer mere.

Den store Skid Steer, Elise 900, er opbygget som en el-maskine helt fra bunden, og kommer ikke som en diesel-maskine der efterfølgende er blevet omgjort til el drift. Elise 900 har en lastekapacitet på 900 kg. med det lille batteri og 1200 kg. med det store batteri. Med sidstnævnte løsning har den kapacitet til at arbejde en hel arbejdsdag.

 Kan fjernstyres

Elise 900 har en masse features som for eksempel bakkamera, kørelys, blitzlys, 7-tommer monitorskærm, og kan betjenes både fra maskinen og via fjernstyring på op til 50 meters afstand. Fjernstyringen kan være nyttig, hvis for eksempel Beredskabsstyrelsen skal rydde op efter et giftudslip eller andre arbejdsopgaver hvor man gerne vil kunne betjene maskinen på afstand eller have en specifik visuel vinkel til arbejdsopgaven.

Batteriet på skid steer’en kan skiftes ud forholdsvis simpelt på få minutter. Det kan være en god løsning, hvis maskinen for eksempel skal bruges på en havn, hvor der arbejdes i to-holds skift.

Perfekt i byerne

Vi forventer, at maskinen vil være særdeles interessant for blandt andet kommuner, udlejningsvirksomheder samt entreprenører og anlægsgartnere, der byder ind på opgaver i de store byer, som allerede nu er i gang med at stramme op i kravene om nul-emission og støjniveau.

Begge maskiner har udtag til både hydraulik og el, hvis man for eksempel skal bruge kost eller et andet redskab. I det hele taget virker maskinen både robust og af høj kvalitet. Stort set al teknikken kommer fra Sauer Danfoss, og softwaren kan opdateres via wifi.

Mini Z

Den lille kompakte maskine, Mini Z, er også bygget op som el-maskine helt fra bunden, og den er allerede blevet et stort hit på det amerikanske marked. Mini Z kan bruges som stand-behind, men i de fleste tilfælde vil føreren nok i stedet benytte fjernbetjeningen.

Mini Z har ligeledes kapacitet til en hel arbejdsdag, og den kan være nyttig, hvis man skal arbejde inden døre eller for eksempel på opgaver med meget snæver passage, hvilket er intet problem for den blot 79 cm brede Mini Z.

Kort leveringstid

Vi glæder os rigtig meget til at fremvise de nye el-maskiner. I første omgang på dyrskuet i Roskilde, derefter ved en række mindre sommerarrangementet, og selvfølgelig på Have og Landskab slut august.

Vi har igennem de sidste par uger brugt tid på at uddanne personale, både salg og eftermarked, så de er klar til at håndtere maskinerne, som kan leveres med meget kort varsel. Pt. er leveringstiden blot en måned.

Nellemann Machinery kan kontaktes på tlf. 32 50 29 02 eller www.nellemannmachinery.com

Tabel 1. specifikationer

Elise 900 MiniZ400
Batteri type bly-syre bly-syre Lithium-ion bly-syre Lithium-ion
Batteri størrelse 240 Ah 400 Ah 420 Ah 225 Ah 210 Ah
Tippekapacitet kg 1800 kg 2500 kg 800 kg
Løftekapacitet kg 900 kg 1200 kg 400 kg
Transportvægt 3300 kg 3800 kg 1100 kg
Brede 188 cm 79 cm
Løftehøjde 263 cm 207 cm


Billede 1:
Elise 900 er den største af maskinerne fra First Green, også den kan styres via fjernbetjening

Brochure på Firstgreen Elise900

 

Billede 2: MiniZ400 er den hurtige og manøvredygtige stand-behind elektriske læsser

Brochure på Firstgreen Miniz400

Produktkatalog fra: Firstgreen